20. januar 1994, da fikk jeg en alarm. Det var veldig mye snø i 1994. Før vi hadde egentlig begynte å måke av taket derre boligene våres, tjenestebolig. fikk vi en melding at det var feil batterianlegget. Det var i det største bygget, i et eget rom der jeg regnet med at det hadde skjedd noe med at det var kanskje borte når jeg porten oppe. Akkurat der og da når jeg stod stod ute og titta syntes alt var skjevt egentlig. Jeg heter Leif Haugerud og har vært maskinmester her Labro kraftverk. Det jeg skal fortelle er alt som skjedde 20. januar 1994.

Jeg var hjemme og hadde hjemmevakt. Og fikk jeg alarm at det hadde skjedd noe med batterianlegget nede Labro. Jeg rykket da ut og det som møtte meg da var at de store portalen ved inngangen til verkstedet var blåst opp. Jeg gikk inn der og da var ikke klar luft, det var støv og snø lufta og litt forskjellig, og da trekk det og da regnet med at vi hadde et sånn batteri rom i det lille rommet. da regnet jeg med at det var det som hadde gått i lufta. Men det stemte jo ikke. J eg hadde med meg Maglite-lykt og gikk ut i i maskinsalen og lyste ut i den og da Langveggen var borte og jeg bare skog. Jeg lyste opp og der var det klar stjernehimmel.

Jeg ble helt sjokkert og gikk helt ut igjen, og tenkte at var det virkeligheten jeg så, og det var jo det. Måtte jo inn igjen og se da at det virkelig hadde skjedd og det var jo, ikke sant. Hele veggen 45 meter forsvant, kun endeveggene stod igjen. Alt var borte, alt var nede, det var stjernehimmel hele veien.

da var det ut igjen og da var det å ringe forskjellige etater; brann og politi, og de kom jo etterhvert. V i måtte jo sperre av. og jeg måtte ta kontakt med sjefen min, og han kom oppover. Han bodde i Drammen . var det å kontakte ansatter da. kom sjefen og vi var befaring her. Da vi var ferdig her og gikk oppover og han skulle hjem, klappa meg skulderen og sa; «vi kan i hvert fall ikke klage lav takhøyde».

Som sagt hadde vi folk inne her dagen før. Vi hadde vi og folk opp loftet for vi hadde lekkasje, det stod noen bøtter oppe her. Det var og meningen at vedkommende skulle skifte noen pærer i taket her og da måtte han bruke Traversekrana for å kjøre for å bytte. Heldigvis ble det utsatt. Hvis han hadde gjort det, vet vi ikke utfallet. Det kunne ha beskjed da og at taket hadde rast.